Снимка: БГНЕС

Истинска драма се разиграва снощи (16 август) в бар на плажа на Халкидики, като има стрелба и бой с ножове. Трима души са ранени, единият от които тежко. Родители и деца бягат от бара, за да спасят живота си, пише гръцката ProtoThema.

Още по темата

До стрелбата и намушкването в бар в Халкидики стига след словесен сблъсък. Според информацията в инцидента са участвали български граждани. Твърди се, че група българи са ранили собственика на бара, който също е българин, и още един български гражданин.

Единият от участниците в свадата е прострелян в гърдите, а другият е с огнестрелна рана в ръката, и двамата са откарани по спешност в болница.

При пристигането на място полицаите разбират, че заподозрените за инцидента имат в себе си ножове и палки. Твърди се, че заподозрените чакали пред бара "да пристигне подкрепление". След няколко минути в бара се чули изстрели и заподозрените изскочили навън.

Полицията арестува петима български граждани

"Чуха се викове, ридания, писъци. Хората бягаха панически, всички излизаха от бара. Хвърляха се ножове, чуваха се изстрели. Децата избягаха с родителите си, настана обща паника",  разказа една жена, станала свидетел на нападението.

"Около полунощ бях предупреден за сериозна стрелба с няколко души в крайбрежен магазин в нашия район… Точно след две минути пристигнах на мястото на инцидента като първа помощ с цялото оборудване и директно се фокусирах върху жертвата, която беше улучена с куршум в гръдната кост... След като се свързах с линейката, поисках конкретни инструкции за справяне с инцидента, защото това беше първият път, когато ме викаха да се справя с рана от куршум... В същото време извиках две линейки, тъй като имаше още двама ранени. Особено един, който след многобройните удари по главата, съчетани с лютивия спрей, имаше жизнени показатели налягане 200 на 135 и 165 пулса..." описва един от доброволците в спешна помощ пред в. "Касандра".

По-нататък се казва: "Двете линейки взеха и тримата ранени за по-нататъшно прехвърляне в здравния център Касандра и болница Полигирс".

Информация за смъртен случай до момента на писане на тази публикация не съществува.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase