Снимка: БГНЕС
fallback

Софийският градски съд се събира на първо заседание по първото дело срещу бизнесмена Васил Божков. Той е подсъдим по разследване за организирана престъпна група за изнудване, длъжностни и корупционни престъпления.

Васил Божков е предаден на съд като подбудител в съучастие с длъжностни лица от Държавна комисия по хазарта (ДКХ), които са допуснали да не се таксуват и да не се събират в пълен размер дължими такси по Закона за хазарта. Вследствие на престъпната дейност са нанесени щети на държавния бюджет в размер на 559 739 164,70 лева, като са събирани много по-ниски такси.

По делото бе разпитван и бившият финансов министър Владислав Горанов.

На съд са предадени десет лица. Васил Божков, като организатор и ръководител на групата, а останалите девет - като участници в нея, част от тях в качеството на длъжностни лица от ДКХ. Сред тях има и двама бивши председатели, както и съпругата на бизнесмена.

Наказателното производство е образувано в закритата вече Специализирана прокуратура през 2019 г. Разпитани са над 250 свидетели, а обвинителният акт е около 3000 страници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Ало

преди 1 седмица

Спящата красавица. Не се даде ход на делото!!!! Това още сутринта в 9 ч се разбра!!!!!! Новина, ама заспалааааааа

11

Браво

преди 1 седмица

Единственният който се осмели да се противопостави на - гербМакар да знаеше , че всичко е овладяно - от него тръгнаха промените кьм по добро за бьлгарияДано има сили да се пребори

10

Анонимен

преди 1 седмица

Някой много се страхува от Божков.Не бил плащал данъци от хазарт.А тези,които заради него промениха законите и вземаха подкупи невинни ли са?Влади Горанов няма ли да бъде осъден,или той не се пипа?

fallback