Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Троен състав на Врачанския окръжен съд остави в ареста мъжа с повдигнати три обвинения, включително за нанасяне на средна телесна повреда на съпругата му в условията на домашно насилие, съобщиха от съдебната институция.

Oще по темата
Определението е окончателно. Съдът е оставил без уважение внесената от обвиняемия С.Д. жалба срещу задържането му под стража, определяйки, че преценката на Районен съд-Враца е правилна.

Срещу него прокуратурата повдигна три обвинения: за неизпълнение на заповед за защита от домашно насилие, като е нарушил забраната да приближава съпругата си на по-малко от 100 метра за срок от 12 месеца; за закана за убийство спрямо нея; за това, че ѝ е причинил средна телесна повреда в условията на домашно насилие.

За първото престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ до 3 години или глоба до 5000 лева, за второто престъпление наказанието е „лишаване от свобода“ до 6 години, а за третото – „лишаване от свобода“ за срок от 2 години до 10 години.

След нападението пострадалата жена бе в тежко състояние, като се наложи да й бъде извършена животоспасяваща операция.

Още за тежкия криминален случай вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 2 седмици

трябва да се промени закона и такива типажи да получават къса розова рокля вместо затворническа униформа докато си излежават присъдата

10

Няма

преди 2 седмици

Съдебна система по нашите ширни,умряла работа.

9

Анонимен

преди 2 седмици

Танцьорка - рискът на професията всички знаем на какво са подложени когато нещата сатана зле

fallback