Снимка БГНЕС, архив

"В един момент усетихме едно по особено отношение към нас, започнахме на всяко заседание да искаме отвод на Румяна Ченалова, имаше много грозни сцени.

Това каза по Нова тв Михаил Въжаров, баща на Кирил Въжаров, едно от двете момчета, убити пред дискотека "Соло" на 4 април 2009 г. Думите му бяха по повод първата съдийка по делото Румяна Ченалова. През декември 2011 г. тя оправда Илиян Тодоров. После той беше осъден на две инстанции на доживотна присъда. В петък Тодоров беше върнат в България, след като се укрива 13 години.  

Въжаров обясни още, че Ченалова страшно много настоявала да се проведе разпит по видеоконферентна връзка на двама естонски граждани, които са били на гости на Илиян Тодоров. Преди да бъде арестуван той работи в естонска компания. Според Въжаров този разпит бил излишен, защото двамата естонци вече били разпитани пред съдия. Самата естонка казва, че е видяла ножа разтворен в ръката на Тодоров. Адвокатите на Тодоров се надявали тя да забрави какво е казала по време на разследването, но момичето се сетило, и го казало и на разпита в съда.

След като гръмват скандалите около Румяна Ченалова, родителите на двете загинали момчета са разпитвани. Това станало в ДАНС. Михаил Въжаров бил разпитван един ден, а жена му два.

Те свидетелстват за един имейл, изпратен от адвокат. В него се описвало как са се договорили Ченалова и адвокати, че, ако тя оправдае Тодоров, ще отиде във ВАС. Според Въжаров това, което било описано в имейла, се е случило.

"Синът ми беше убит няколко пъти, един път физически, втори път морално и от този, който оправда Тодоров", обясни бащата на Кирил Въжаров. Той похвали МВР и прокуратурата, че са свършили огромна работа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase