Снимка БГНЕС, архив

Прокурорската колегия покани на следващото заседание, което е другата сряда, прокурорите и служителите от Софийската районна прокуратура (СРП), които са били на коледен банкет в Банско с Мартин Божанов, известен като Нотариуса, да се явят пред тях и да разкажат. В противен случай можело да се наложи всички прокурори в СРП  да бъдат викани по списък един по един.

Днес кадровият орган изслуша четиримата заместници на бившата шефка на СРП Невена Зартова. Те обясниха причините да се разграничат от нея. Казаха, че три дни не знаели дали тя ще подава оставка, или не. Затова решили да подават оставка. малко след тях същото сторила и Зартова.

Заместниците й бяха питани дали са ходили на коледен купон в  Банско, на който бил и Божанов. До един те отговориха отрицателно.  

"Никой не знае кой е ходил на това мероприятие в Банско. Как е станало събирането на тези 60 човека извън София", почуди се Огнян Дамянов. И предложи два вариант.  Вариант първи: тези, които са били, да дойдат в кадровия орган и да бъдат изслушани. Вариант втори - по списък всички прокурори в Софийската районна прокуратура,  да бъдат викани един по един и да бъдат питани дали са били на банкета.   

"Чистосърдечно ги моля да спестят това. Рано или късно ще се разбере", добави Огнян Дамянов.

Той предположи, че и от хотела може да бъде изискан списък на гостите.

Кадровиците решиха да не стигат дотам, а да поканят тези, които са били на партито, да отидат доброволно в Прокурорската колегия, за да разкажат. На следващото заседание ще бъдат извикани и две служителки на Софийската районно  прокуратура, които отговорят за администрацията.     
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase