Снимка БГНЕС

Призовавам всеки да отдели време и да изгледа записа от заседанието на парламентарната комисия по случая "Нотариуса". Къде другаде можеш да видиш плачещ прокурор, заяви по БНТ Настимир Ананиев депутат от ПП-ДБ.

Според него имаме смел магистрат в лицето на съдия Владислава Цариградска. Тя получава още заплахи заради смелостта си да говори.

"Притеснително е, че в йерархията на съдебната система има роднини. Оказва се, че системата е във валутен борд с т.нар. Пепи Еврото. Навсякъде връзките се преплитат", обясни Ананиев.

Тази парламентарна комисия ще доведе до повече светлина, но и това, че ще се озовем като във филм на Копола. Опитваме се да осветлим и съберем данните - ние не сме разследващ орган. Трябва да се борим с наглостта в съдебната система.

В комисията са политически лица, всеки задава свои въпроси. Но се вижда и че у 5-имата прокурори има страх - как ще се раздава правосъдие, като има страх.

От тази комисия ще излязат и законодателни инициативи, но може да се окаже, че дистанционното на съдебната власт се държи от политици.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase