Снимка БГНЕС
fallback

Производствени фирми от Пловдив са внесли сигнали до Народното събрание, главния прокурор и.ф. Борислав Сарафов, ГДБОП, министерствата на регионалното развитие и на околната среда и ДНСК, че трябва да преустановят работа, защото в новия Общ устройствен план зоните, в които работят, са определени за жилищно застрояване.

Конкретно в район "Тракия" зад някогашната мебелна къща строителен предприемач вече вдигал огромен жилищен комплекс, точно до производствени бази, които изпускат изпарения във въздуха, вдигал се и шум.

"Ако тези сгради бъдат построени, ние ще трябва да престанем да работим. Промяната на предназначението на зоната е извършено в пълно нарушение на Закона за устройство на територията, за чистотата на атмосферния въздух и за шума в околната среда, зад това стои корупция", твърди бизнесменът Иван Къндев. Потърпевшите сезирали Окръжна прокуратура - Пловдив, която отказала да образува досъдебно производство, защото не намирала закононарушение, пише "24 часа".

В края на миналата година е подаден сигнал и до РДНСК, но според Къндев до момента не е направена проверка дори на строителното разрешение за вдигането на жилищния комплекс.  Затова са подадени жалби до много национални институции. Бизнесменът събира и подписка, защото според него в новия план на Пловдив и други производствени зони вече са преобразувани в жилищни. "Ще осъдим общината за милиарди, но защо да ги плащат данокъплатците", пита Къндев.

"Общият устройствен план беше приет при спазване на законовите изисквания. Тези хора са подали сигнали до прокуратурата и много институции, нека изчакаме тяхното произнасяне", коментира бившият главен архитект на Пловдив Димитър Ахрянов, по чието време беше изработен и приет планът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 3 месеца

сараФчо от 8'те ДЖУДЖЕТА,(ДОКАЗАЛ СЕ МАФИОТ)КОЙТО ОФИЦИАЛНО СЕ ПРЕГРЪЩАШЕ С РАЗБОЙНИК -пепи/еврото.НЯМА ДА ВИ ПОМОГНЕ ХОРА.ТОЙ Е НА ТЕЗИ ПОЗИЦИИ,ЗАМ.ГЛАВЕН - СЕГА И ГЛАВЕН ПРОКУРОР/ДА СИ ПРАВИ МИЛИАРДИ. А БЕДЕН БЪЛГАРСКИ НАРОД, НЯМА КОЙ ДА ГО ЗАЩИТИ.НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ, ТОЙ ФАЛИРА И ПРИКЛЮЧИ ДЕЛАТА ЗА ОГРАБВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ. БАРСЕЛОНА ГЕЙТ/ЗА МАГНИТСКИ пейчо/КОИТО ОГРАБИХА КТБ И БУЛГАРТАБАК. ОЩЕ ФАЛИРАЛИ ЮЖЕН ПОТОК, АЕЦ БЕЛЕНЕ. ИЗГРАДИХА ТУРСКИ ПОТОК С ПАРИТЕ НА БЕДЕН БЪЛГАРСКИ НАРОД.ПЪЛЕН УЖАС.

17

Анонимен

преди 3 месеца

Тези ще се ипотрепат по между си, ще остане само боко и оня от дубай.

16

ХА ХА Ах

преди 3 месеца

Намерили кого да сезират - авера на покойния Нотариус и Еврото.Ама верно ли ???? Я по сериозно. Обърнете се кум Пеевски. Тойе добър човек и ще ви помогме ... ХА ХА ХА

fallback