Общ преглед
В неделя на 11 февруари до мен бяха пуснати доклади, че двама от прокурорите от СГП, са получили заплахи за живота си. Единият е получил патрон в пощенската си кутия, другият, който е жена, е намерила кръст от клонки пред входната си врата. Това съобщи главният прокурор Борислав Сарафов пред ВСС, цитиран от 424 часа“. Той изпраща доклада на министър Атанас Славов, за да им бъде осигурена защита. Славов също присъства на заседанието.

Според Сарафов заплахите били по някакъв начин свързани с разследването.

Още по темата

На заседанието са осем от членовете на Съдийската колегия. Отсъстват Боян Магдалинчев Драгомир Кояджиков, Стефан Гроздев, шефът на ВАС Радомир Чолаков.  В началото стана ясно, че всичките са в отпуск. Така заседанието е на ръба на кворума.

Съдия Владислава Цариградска, която обяви, че е била заплашвана от Мартин Божанов, по прякор Нотариуса, също присъства на заседанието, както и Николай Стайков от Антикорупционния фонд.

Шефката на ВКС Галина Захорова попита Сарафов какво може да каже за частните клубове.

Той обясни, че с цел изясняване на ситуацията около тях още на 6 февруари наредил на дирекция "Информационно обслужване" в прокуратурата да направи справка  за преписките срещу Божанов. До края на месеца трябвало да се направи обобщена информация кои са прекратени и кои може да бъдат възстановени. Също така започнала ревизия на Софийската районна прокуратура.  Това можело да се направи в рамките на неговата компетентност.
Сарафов обясни, че не бил запознат с досъдебното производство в СГП. Той се позова и на конституцията, която не му позволява да се интересува от делото.   


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар