Снимка: БГНЕС

"Стореното е безгранично преминаване на всички ценности, морал и устои. Упражнено е физическо и вербално насилие, заснето е непрестанно унижение". Така обвинението описа гаврата и мъченията, на които е подложено петгодишно дете от майка му Стела и пастрока му Петър, който е обвинен за нанасяне на средна телесна повреда.

В съдебната зала в Пловдив стана ясно, че Петър е заснел как бие детето, на едно от клипчетата и двамата били голи, докато мъжът му нанасял побой. Пастрокът описвал датите и дори какво ще се случи на по-късен етап във видеото.

Още по темата
"На 21 ноември нанася брутален побой над детето. От този видеоклип се вижда, че с удари по лицето го събаря от стола пред компютър. То е чисто голо. След като пада на земята, подсъдимият го вдига за краката", каза прокурорът, цитиран от "Марица".

Петър два пъти е осъждан за притежание на наркотици, агресията и неадекватното поведение били характерни за него.

"Налице са доказателства, че употребата на наркотици води до тези му състояния. Последното му осъждане е от 2023 г. - за притежание на наркотици и за пречене на полицията да си върши работата", каза представителят на държавното обвинение.

И майката, и пастрокът твърдят, че детето не е пребито, а се е изгорило при къпане в банята.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase