Снимка БГНЕС, архив

Пловдивският апелативен съд остави зад решетките 22-годишния Иван К., обвинен в отвличането на непълнолетно момиче.

Младежът и девойката живели известно време на семейни начала. Направили сватба, но без да подписват граждански брак, след което заминали да живеят в Германия.

Иван често биел момичето и накрая "булката" избягала обратно при родителите си. Младежът си намерил работа, но от социалните мрежи разбрал, че жена му се е върнала в България и побързал да се прибере.

На 9 декември девойката излязла, за да купи цигари на баща си. Ревнивецът я издебнал и я вкарал в колата на свой съучастник. Започнал да я удря с юмруци по тялото и да я пробожда с отвертка. Скъсал ѝ анцуга и я оставил по бельо.

На пътя за Садово момичето успяло да се изскочи от автомобила и побягнало. Преминаващ микробус спрял и помогнал на пострадалата.

Иван К. е бил задържан от униформени от Пето районно управление, а Окръжният съд му е определил най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". Апелативните магистрати преценили, че са налице достатъчно доказателства за вината му. Според тях 22-годишният е личност с престъпна воля и въпреки, че е с чисто съдебно минало, извършеното от него е с висока обществена опасност.

Тъй като преди отвличането Иван К. е живеел с пострадалата на семейни начала, то извършеното от него е в условията на домашно насилие, което се наказва с лишаване от свобода от 7 до 15 години. Апелативните съдии смятат, че понеже е пребивавал в чужбина, при една по-лека мярка за неотклонение, има вероятност той да избяга и да се укрие. Съучастникът му е пуснат под гаранция, пише "24 часа".

Определението на Апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase