Снимка: БГНЕС

Окръжната прокуратура в Бургас призова директора на водното дружество в града Цветан Мирчев, за да му предяви обвинения. Той заема поста от 4 месеца, след като дългогодишният ръководител на дружеството инж. Ганчо Тенев беше освободен.

В края на работния ден вчера новият директор Цветан Мирчев е освободил от длъжност 8 души от ръководния състав на  ВиК - Бургас, сред които и главния инженер.

Преди 2 седмици, след получени сигнали за злоупотреби, започна разследване срещу директора на ВиК - Бургас Цветан Мирчев. Освободените служители от ръководния състав на дружеството са дали показания срещу него.
Главният юрисконсулт Десислава Златева обясни какви са злоупотребите.

"Злоупотреба с обществени поръчки, сключването на множество договори, под праговете на Закона за обществените поръчки, които фиктивно са изпълнявани, т.е. не са изпълнявани, просто са заплащани, злоупотреба с незаплащане на фактура за електрическа енергия към определено дружество, с цел начисляване на неустойка", каза тя, цитирана от БНР.

Златева допълни, че са освободени главният инженер, ръководителят на отдел "Обществени поръчки", ръководителят на европроекта за водния цикъл за 400 милиона лева, по който в момента се работи в дружеството, заместник-ръководителя район "Бургас", ръководителят на района, главният енергетик и техническият сътрудник на управителя.

"Техническият сътрудник е освободена поради липса на качества. Всички останали, понеже заемаме ръководни длъжности, сме освободени по чл. 328 ал.2 – за избор на екип. Ние смятаме – всички колеги, че това се дължи на показанията, които сме дали по образуваното дело срещу него", каза Златева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase