Снимка: БГНЕС

Община Благоевград е осъдена да заплати 2,5 милиона лева на фирма, построила преди 8 години закрития плувен басейн в квартал "Еленово". Това реши Върховния касационен съд, като присъдата не подлежи на обжалване, предаде БНР.

Паралелно със съдебните дела прокуратурата беше сезирана за извършено престъпление от строителя, общински служители и регионалната дирекция Строителен контрол, но разследването не е приключило.

Плувният басейн беше изграден със средства, осигурени от държавата, като тогавашният кмет Атанас Камбитов сключи договор на инженеринг с местна фирма на стойност 2.4 милиона лева. Обектът беше завършен през 2015 година и пуснат в експлоатация в навечерието на местните избори, въпреки че в документацията липсват подписани акт 12 и акт 15. Как и кой е подписал финалния акт 16 е един от мотивите преди две години да бъде сезирана прокуратурата.

Междувременно фирмата-изпълнител е предявила претенции към общината за още 1,4 милиона лева допълнително направени разходи при строителството, въпреки че при договорите на инженеринг стойността не подлежи на актуализация, твърдят експерти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase