Снимка БГНЕС, архив

Родителите на прегазената 7-годишна Моника от пазарджишкото село Братаница Блага и Марин Стоименови поискаха справедлива присъда за шофьора-виновник.

„Искаме ефективна присъда за убиеца на дъщеричката ни-Владимир Панайотов, защото нашата присъда ще е до живот. Вече две години едва издържаме, ходим от град на град по съдебни дела, а нашето момиченце ин гледа от небето", коментира пред съдебната палата в Пазарджик майката на Моника - Блага.

Днес в Окръжния съд в Пазарджик започна делото за смъртта на детето, причинена от бившия служител на звено „Борба с организираната престъпност", който през юли 2021 г. прегази на пешеходна пътека в Братаница момиченцето.

То бе тръгнало да си купи сладолед заедно с по-голямото си братче, когато върху него връхлетяла колата на антимафиота, карал с несъобразена скорост в населеното място.

Първоначално постановената от окръжните магистрати присъда в Пазарджик бе за ефективно наказание от 4 години и 8 месеца затвор, пише "24 часа".

Пловдивският Апелативен съд намали присъдата на 3 години условно, след като осъденият обжалва. Върховният касационен съд отмени решението на апелативните магистрати в Пловдив и върна делото за ново разглеждане отново в града под тепетата. Новият съдебен състав реши да върне делото на първа инстанция, за да бъде коригиран обвинителния акт.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase