Снимка: БГНЕС

Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност гражданин на Алжир, заканил се с убийство на охранители в магазин.

На 26 ноември около 14:00 часа в магазин на бул. "Княгиня Мария-Луиза" в София, обвиняемият М.А. взел от топлия щанд за закуски понички, баничка и кроасани и ги изял. След това се отправил към изхода, но бил спрян от двама охранители на магазина, които го помолили да заплати за храната, която бил изял.

Обвиняемият отказал, извадил нож и казал на мъжа и жената, че ще ги убие. По случая е образувано досъдебно производство за престъпления по два члена от Наказателния кодекс.

М.А. е осъждан и няма трайно регистриран адрес за пребиваване на територията на Република България. Предвид възможността да се укрие или да извърши друго престъпление, обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо М.А. е осъждан и няма трайно регистриран адрес за пребиваване на територията на Република България. Предвид възможността да се укрие или да извърши друго престъпление, обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо М.А.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase