Снимка БГНЕС, архив

Окръжния съд във Видин призна за виновни двамата 16-годишни, обвинени за жестокото убийство на 59-годишен мъж, извършено на 1 януари тази година в село Гъмзово от община Ново село.

Те получават по 10 години затвор, като наказанието да бъде изтърпяно ефективно при първоначален общ режим. Съдът зачита времето, в което са били задържани под стража.

Делото бе образувано по обвинителен акт на прокуратурата във Видин против непълнолетните К.С.С. и Н.С.Г., обвинени в извършване на 1 януари 2023 г. жестоко убийство на самотно живеещия 59-годишен Борислав. Двете 16-годишни момчета, в съучастие с други малолетни, по особено мъчителен начин и с особена жестокост умишлено умъртвили Борислав чрез множество удари с крака и ръце, нанесени с голяма сила и жестокост в областта на главата, шията и гръдния кош.

Жестокото убийство потресе жителите на село Гъмзово. Тялото на 59-годишния мъж бе открито в двора пред къщата му. Побоят над мъжа станал след скандал за шише ракия. Децата от ромската махала купували алкохола от жертвата, но в конкретния случай ракията не им харесала и поискали да я върнат и да си вземат дадените за нея пари. Побоят е извършен след употреба на голяма количество алкохол, като най-вероятно момчетата са започнали да пият още в новогодишната нощ.

Подсъдимите, подпомагани от родителите си, ще трябва да заплатят солидарно по 60 000 лева на всеки от гражданските ищци, представляваща обезщетение за неимуществени вреди, ведно със законната лихва, считано от 1 януари т. г. до окончателното издължаване, реши още видинския съд. Присъдата не е окончателна и може да се обжалва в 15-дневен срок пред Софийския апелативен съд, пише "24 часа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase