Снимка БГНЕС, архив
fallback

19-годишната Ивет Стайкова, която е подсъдима за убийството на баба си актрисата Виолета Донева, разказа за кошмара, през който е минала, докато се е дрогирала, по време на делото в Софийски градски съд. 

Ивет чете от тетрадка преживяванията си, както в деня на убийството 19 октомври 2022 г., така и преди това.

Плачейки, тя разказа, че взимала наркотиците от 13-годишна.  Започнала с хапчета и трева. На 14 вече приемала ЛСД  и амфетамини.

"На 15 ме арестуваха, нашите се разделиха. С майка ми се изнесохме при баба ми и дядо ми. През цялото време бях на амфетамини. Не спях, на ядях", разказа тя. След това се изнесла на квартира, започнала да взима тежки наркотици - пико, кристали, ЛСД, кокаин, амфетамини, халюцигенни гъби, метамфетамини. Това продължава 3 години. Когато станала на 17 години започнала да получава халюцинации, виждала маскирани хора, чувала гласове, пише "24 часа".

Когато била под въздействието на наркотиците, ставала агресивна.

Oще по темата

"Не помнех нищо, после чувствах огромна вина", каза тя. Тогава потърсили лекарска помощ. С психиатъра, при когото ходела, говорила да влезе в комуна, след като навърши пълнолетие. Когато се прибирала, трябвало да излезе веднага.

"Баща ми ме вкара в лудница. Имах тежко детство, постоянни скандали вкъщи, като дете изпадах в истерия, удрях си главата", разказа Ивет.

През лятото на 2022-а Ивет напуска квартирата и отива да живее при родителите на майка си. След две седмици обаче те я изгонили, защото счупила стъкло на врата.

Тогава се преместила при гаджето си Виктор, който също беше разпитан днес. По това време опитала да се самоубие. Искала да скочи от 23-ия етаж на един строеж на бул. "Христо Ботев", но полетяла от четвъртия. Имала пукнат таз и срамна кост.

Припомняме, че тя уби по особено жесток начин актрисата Виолета Донева, като й нанесе 54 удара с нож.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Котка

преди 7 месеца

До То има ли място Принципно има. Но трябва да внимаваш да не те хванат.

41

Роза

преди 7 месеца

Тази в затвора поне ще бъде лишена от достъп до наркотици,но въпреки това от нея вече не става човек!Психиката и е увредена тежко !Жалко,един млад живот,тръгнал в крива посока,и няма оправяне!

40

Тео

преди 7 месеца

Първите седем. Отделно да не ти идва в къщата. На 13 години?!? Къде са гледали родителите?!? Не и давайте пари а една закуска сутрин и това е! Обяд и вечеря в къщи. Никакви нови маркови дрешки, които може да продаде. На 13 - с приятели до 8 часа и телефоните на родителите им. В 8.01 телефонен разговор. Тия деца не знаят какво е отговорност, как се изкарват пари - покварена е от живота - не я оправдавам, нонизборът не е бил само неин. На 30 ще е аут, дано да е по-добре!

fallback