Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Образувани са 157 досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите до 15:00 часа днес. Повдигнати са обвинения на 17 души, съобщиха от прокуратурата.

Данните са от обобщена информация постъпилата от прокуратурите в страната.

В Апелативен район (АП) - София са образувани 61 досъдебни производства, в АП-Бургас – 44; в АП-Пловдив – девет; в АП-Варна – 36; в АП-Велико Търново – седем.

Продължава работата и по други сигнали, по част от които е възможно да се образуват нови досъдебни производства, допълват от прокуратурата.

Оттам припомнят още, че със съвместна заповед  на и.ф. главен прокурор на Република България Борислав Сарафов, министъра на вътрешните работи Калин Стоянов и председателя на Държавна агенция „Национална сигурност“ Пламен Тончев бе създадено Национално междуведомствено звено. То започна да действа от деня на откриване на предизборната кампания и ще приключи своята работа 30 дни след официалното обявяване от Централната избирателна комисия на окончателните изборни резултати.

По образуваните досъдебни производства са извършени множество действия по разследването, доказателствата се анализират.

БТА припомня, че от началото на кампанията до 15:30 часа днес в Столичната дирекция на вътрешните работи и областните дирекции на МВР са получени общо 1649 сигнала за нарушаване на изборното законодателство и политическите права на гражданите.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase