Снимка БГНЕС, архив
fallback

Съдия Даниела Талева, първият избран да разследва главния прокурор магистрат, ще бъде изслушана от Висшия съдебен съвет на 2 ноември. Повод за това са организационни въпроси, свързани с назначаването ѝ, които бяха обсъдени на заседанието на Прокурорската колегия на съвета днес.

Oще по темата
Един от най-важните проблеми е, че няма осигурено работно място. Освен това все още няма правила за администрирането на производствата срещу главния прокурор и неговите заместници. Не е ясно как всички документи ще бъдат предавани от Върховния касационен съд към разследващия главния прокурор.

Няма яснота и какво ще се прави, ако има класифицирана информация.

ВСС ще трябва да реши и дали Талева ще ползва информационната система на прокуратурата. Това създава рискове всички прокурори да виждат какво се случва с разследването.

Остават и въпросите кой ще осигури канцеларски материали, компютърна техника, отпуски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Цирк

преди 6 месеца

Ракетата носител на Деветото джудже е "актриса-та"Сивушка, известна сред магистратските среди още като Марга Лудата.Чрез своя пример тя гопревърна в нагъл, безочлив, арогантен, самонадеян, алчен, отмъстителен и некадърен кариерист,стопил нервите ,унижавал и разсипал живота на не един магистрат.Не че някои от тях не заслужават тази участ.Навремето шуменска съдийка прекрати дело срещу него, нозовавайки се на "функционалния" му имунитет,макар,че тази съдийка едва ли знае изобщо какво означава т

13

СъдътТеатърЕзаДвама

преди 6 месеца

Това не.е.важно.Важното е да взима заплатата редовно ,а че Деветото жуже няма да бъде разследвано, отстранено от пост,наказано,че даже и съдено - бъдете сигурни. Както се изразяваше някога Асфалт паша - всичко е "пунта Мара".

12

тишина

преди 6 месеца

Спокойно.Нищо няма да разследва.Стажа и нали върви.След като изпълни успешно задачата,ще я пратят я посланик някъде,я на синекурно място в ООН.Пей сърце.Подарък хотел на Черноморието.

fallback