Снимка БГНЕС, архив

Даниел Машев, който уби с особена жестокост майка си на 30 септември миналата година, поиска да се представлява сам, но съдът не му позволи. Мъжът обжалва наказанието си доживотен затвор пред Апелативния съд в Пловдив, но адвокатът му Кирил Александров не се яви.

Съдебният секретар се свърза със защитника, който обясни, че не е получил призовка и може да дойде с час закъснение. В документите обаче е отразено, че я е получил на 7 септември. Магистратите приеха, че неявяването му е по неуважителна причина, и му наложиха глоба в размер на 1000 лв.

Машев бил безработен и наркозависим от години. Във фаталния ден се скарал със 74-годишната си майка сутринта, докато двамата били в кухнята. Ударил ѝ шамар, а след това я намушкал с нож в корема. Грабнал сатъра от плота и отрязал главата на майка си, след което я увил в завивка и се опитал да се отърве от нея. Баща му го срещнал на коридора в блока, в който живеели, и му взел ключовете, а той криел ръцете си отзад. Когато влязъл в апартамента, по-възрастният мъжът открил обезглавеното тяло на жена си. Веднага се обадил на телефон 112 и съобщил за случилото се.

През май Окръжният съд в Пазарджик прати Даниел Машев в затвора доживот.

Съставът намери още една пречка за даване ход на делото на втора инстанция днес. Мотивите към присъдата на Машев са подписани с мастило само от председател, а член-съдията е положил електронен подпис. Апелативните магистрати разпоредиха проверка.

Нов опит за старт на процеса на втора инстанция ще се проведе на 23 ноември.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase