Снимка БГНЕС, архив

Окръжният съд в Кюстендил наложи наказание "лишаване от свобода" за срок от 10 месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от три години, по отношение на 62-годишна жителка на община Рила.

Жената се призна за виновна в предоставяне на неверни сведения за получаване на средства от фондове, принадлежащи на Европейския съюз или предоставени от ЕС на българската държава, съобщиха от съда.

Съдът одобри споразумението, постигнато между Окръжната прокуратура и защитата на подсъдимата, която е неосъждана към момента.

Определението е окончателно.

Обвиняемата се признава за виновна в това, че през 2019 г. в Общинска служба по земеделие – гр. Кочериново, като лице, което управлява и представлява юридическо лице, е представила пред началника на Общинската служба по земеделие неверни сведения за 48 парцела с обща площ от 235,96 хектара, находящи се в землищата на различни населени места в област Кюстендил, за да получи средства – 163 312,06 лв. от фондове, принадлежащи на ЕС – Европейски фонд за гарантиране земеделието и такива, предоставени от ЕС на българската държава – Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони.

Жената е пенсионерка, казаха от прокуратурата. Имотите, за които е подала заявление за подпомагане, се намират на територията на Горна Брестница, Горна Гращица и Жиленци - в община Кюстендил, землището на Кюстендил и дупнишкото с. Дяково, казаха още от държавното обвинение.
Съдът осъди обвиняемата да заплати и направените по делото разноски в размер на 6205,40 лв.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase