Снимка БГНЕС, архив

Обещаха ни съдействие по нашите казуси. Много спешно ни трябва съдействие за избягалия в Турция убиец на Йордан Бозуков. Обещаха ни да съдействат за по-бързи експертизи. Това каза майката на убито дете Петя Иванова след срещата с временно изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов, предаде БГНЕС.

"Казахме това, което всеки път казваме, че когато се качиш пиян, дрогиран и настъпват газта докрай, това е умишлено убийство, а не непредумишлено убийство, че трябва да се криминализира отказа от първия тест за алкохол", заяви Иванова.

Жената подчерта, че каквито и предложения да има, те трябва да бъдат обнародвани и приети в заседателната зала при депутатите. Иванова обясни, че народните представители категорично отказват да се срещнат с почернените семейства. "Тази експертна среща, за която се борим, категорично отказват да я направят", отбеляза тя.

Радка Петкова отправи покана към всички лидери на парламентарни групи да се срещнат с тях. "Много ви молим, вие също имате деца, вие също сте родители. Нека децата, живите, да останат живи. Нямаме повече деца за убиване", призова тя и уточни, че 10 месеца няма автотехническа експертиза. Жената добави, че Сарафов й е обещал съдействие.

Родителите на убити на пътя деца отбелязаха, че сами са поискали да се увеличи заплащането на експертите, за да се появят млади кадри, желаещи да работят и да изготвят експертизите, а не да чакат по година или две за тях

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase