Снимка БГНЕС
fallback

Софийската градска прокуратура оттегля искането си за задържане на Васил Божков по делото за организирана престъпна група за криминални престъпления.

Това е съобщила за "24 часа" говорителят на СГП прокурор Десислава Петрова.

Оттеглянето е заради мярката за неотклонение домашен арест с електронна гривна, която беше наложена по-рано днес от Софийския апелативен съд. Тя е по т. нар. хазартно дело, по което биознесменът е обвинен за неплатени такси от хазартни игри в размер на над 500 млн. лева.

Oще по темата

Домашният арест е вид задържане и е втората по тежест мярка за неотклонение.

Така че Васил Божков се прибира вкъщи, където ще изтърпява  мярката за неотклонение. Според определението на апелативния съд това трябва да е на ул. "Московска". Там се намират офисите на фирмата му "Нове холдинг".      
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

Анонимен

преди 8 месеца

Замениха ареста на В.Б. с домашен арест, но 11 дни държаха бившия бизнесмен под стража, а от прокуратурата му определиха за обвинител бившия заместник на Гешев в Спецпрокуратурата -Ангел Кънев, т.е.показаха н Божков, че Прокуратурата не се е променила и без Гешев може да действа по Гешевски. И Кънев му предяви прословутите 19 обвинения,каквито и преди 3 години му предяви. Божков се оказа между два камъка - от едната страна Кънев, от другата - Симеоновският милиционер Боце Б. от Банкя.

45

Анонимен

преди 8 месеца

И да пишете срещу ,,Черепа" , вашия прокурор и барселонския е.ач вече ги няма.Няма я тяхната дума....,,Няма ,,ало шефе" ..по телефона.Отмина времето на безправието Вижда се , че при нормално правителство и неутрална прокуратура има справедливост.Яд вие. Но времената на дерибеят от Банкя и каскетния прокурор отминаха безвъзвратно и безславно ...сега ще видите ,,кон боб яде ли"...

44

Morski

преди 8 месеца

Е те затова бе борбата да махнат Гешев! Който каквото да казва сценарият е писан от черепа и той си го каза в едно телефонно обаждане, което Гешев изкара наяве още тогава! ВСИЧКИ ДЕБЪЙЦИ, "ПРОСТО" КИРОВЦИ И ШАПКАРЯ РАБОТЯТ ЗА ЧЕРЕПА! РЕЗУЛТАТЪТ Е, ЧЕ СЕГА ЧЕРЕПА СИ ИМА ДЪРЖАВА! ДА ВИ Е ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ БАЛЪЦИ СКАЧАЛИ ЗА ПРОТЕСТ ЛЯТОТО НА 2020! И само да поясня, че още на втория месец от половин годишния бюджет на Кокорчо вече сме в дефицит! Какъв невероятен напън на безсмислието и некадърността

fallback