Снимка БГНЕС, архив

Софийският градски съд ще гледа мярката за неотклонение на шофьора, който в събота блъсна и уби 15-годишно момче на пешеходна пътека на кръстовището на улиците "Гурко" и "Шишман".

Прокуратурата повдигна обвинения на 37-годишния мъж, който е шофирал с два промила алкохол.

Той ще бъде привлечен като обвиняем за причиняване на смърт след умишлено нарушаване на правилата за движение по пътищата.

Още по темата

Заместник-градският прокурор на София Иво Илиев обясни:

"Квалификацията на деянието е, че това е станало при евентуален умисъл. Това се обосновава с обстоятелството, че водачът е управлявал моторното превозно средство по начин, който неминуемо би довел до такива общественоопасни последици и причиняването на смърт. Смятаме, че е допускал такива, доколкото първоначалните данни са, че колата се е движила с много висока скорост, няма никакъв спирачен път, на оживено кръстовище и не на последно място - след употреба на алкохол, като според експертизата промилите му са два. За това престъпление законът предвижда лишаване от свобода от 10 до 20 години и ако съдът го признае за виновен - лишаване от право да управлява МПС до живот".

Вчера Софийската районна прокуратура съобщи, че обвиняемият за смъртта на момчето е бил глобен 500 лева за шофиране в нетрезво състояние за първи път преди 17 години.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase