Снимка БГНЕС

Георги Георгиев остана в ареста за жестокото нападение над Дебора. Това реши съдът в Стара Загора след 8 часа заседание. Съдът не уважи искането защитата на Георгиев, която изненадващо обяви, че той изобщо не е присъствал на местопрестъплението, като се позова на ДНК експертиза.

"Дали има или няма ДНК, дали отпечатъкът е на Георгиев, или не, са детайли, които трябва да бъдат разглеждани в общия контекст на събраните доказателства", заяви пред Нова телевизия Димитър Киров, адвокат на пострадалата Дебора.

"Това, че не е намерено ДНК, не води до оневиняването му", категоричен е той. По думите му е имало множество пропуски в разследването: "Множество доказателства не са събрани навреме, но това не означава, че няма такива, които категорично да сочат, че той е виновен".

Още по темата
"Това обаче е дало възможност на обвиняемия да прикрие своите следи и съответно на защитата му да се опита на базата на тези детайли да го оневини", уточни Киров.

"За съжаление е факт, че в началото разследващите не са си свършили добре работата. Руши се един от основните стълбове на демокрацията, а именно съдебната власт", категоричен е той.

Киров допълни: "Съберете отделните елементи, отделните факти, ще видите как се оформя една цялостна картина, в която ясно се вижда кой е извършителят на деянието".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase