Снимка БГНЕС, архив
fallback

Защитниците на обвинения за нападението над 18-годишната Дебора Михайлова от Стара Загора Георги Георгиев заявиха, че резултатите от ДНК експертизата и от трасологичната експертиза сочат, че „категорично се отхвърля възможността Георги да е извършител на деянието“, съобщава БТА.

Според адвокат Валентин Димитров в ДНК експертизата „няма какъвто и да било биологичен материал по дрехите, с които се твърди, че Георги е бил в нощта на нападението срещу Дебора“.

Oще по темата

Намерената на местопроизшествието стъпка от обувка категорично не е на Георги - нито по вид, нито по размер, каза още Димитров.

Според двамата защитници Валентин Димитров и Петко Кънев „прокуратурата изнася доказателства, които обслужват единственото обвинителната теза, затова искахме смяна на подследствеността от главния прокурор на Република България, тъй като считаме, че делото не се води обективно и безпристрастно и всестранно, а напротив- едностранчиво“.

 „Прокуратурата изнасяше до този момент единствено доказателства, които по някакъв начин кореспондираха с тяхната теза. Но в момента, в който стана ясно, че има резултат по изготвената ДНК експертиза и трасологичната такава, районният прокурор се позова на чл.198 от НК, че има забрана от наблюдаващите прокурори, да коментира доказателства по делото“, каза още Валентин Димитров. Според него това е и причината двете досъдебни производства - за нанесената на Дебора Михайлова телесна повреда и за заканите за убийство, да бъдат обединени. Той подчерта, че за нанесената на пострадалата телесна повреда обвиняемият Георги Георгиев няма наложена никаква мярка. „Прокуратурата се запозна с резултатите и предпочете да обедини двете производства, а не да иска мярка в производството за телесната повреда, именно защото резултатът е такъв, че категорично отхвърля възможността Георги да е извършител на деянието", обясни Димитров.

Днес Районният съд в Стара Загора заседава за промяна на мярката за неотклонение, наложена на Георги Георгиев по искане на защитата му. По време на заседанието прокурорите поискаха заседанието да бъде гледано при закрити врата, а защитниците на Георгиев заявиха, че желаят медиите да не напускат съдебната зала. Районният съд обаче уважи искането на държавното обвинение и закри делото тъй като „в хода на настоящото производство е възможно да се допусне разгласяване на факти и обстоятелства от интимния живот на гражданите“, аргументира се съдията.


Миналата седмица държавното обвинение обедини двете досъдебни производства, образувани срещу Георгиев - за нанасяне на двустепенна средна телесна повреда, изразяваща се в черепно-мозъчна травма, мозъчен оток и лека мозъчна контузия, довели до разстройство на здравето, временно опасно за живота, и порезни рани, довели до обезобразяване на лицето и на други части от тялото на 18-годишното момиче.

Делото в Стара Загора бе прекъснато заради липсата на ток и е насрочено отново за 15 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

305

Смел Гибсов

преди 8 месеца

ХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХА

304

Анонимен

преди 8 месеца

Много са нахални тези адвокати.И са двама. Знаят, че целта на разследването и прокуратурата е била да смачкат досъдебното производство. Та дори СЗОС формира тричленен състав,който да омаловажи жестокия побой (или опит за убийство), но нещата около него станаха публични и опитът за прикриване с докладчик Гьонева не сполучи.Но старозагорските представители на съдебната власт не мирнаха и се опитват чрез двамата адвокати да накарат съда да произнесе по-лека присъда.Няма да успеят и ще се изложат

303

Анонимен

преди 8 месеца

Всеки подслушва и снима незаконно . Така е и при сводниците . Остава телефона включен при п рости т тутнката и си стоиш л в колата под прозореца . Събираш факти за друго приключение. Ченгесарите с това се занимават.

fallback