Снимка БГНЕС, архив
fallback

Сдружението на заведенията ще внесе съдебен иск срещу разпространилите информацията за замърсена вода и плажове по Южното Черноморие.

"В момента юристите на сдружението обмислят идеята", съобщи Марин Сотиров, председател на организацията.

Според него е недопустимо институциите, особено Министерството на туризма, да не реагират срещу негативната кампания, която отблъсква туристите, съобщава БНР.

"Някаква неправителствена организация да обяви, че специално по южното ни Черноморие според тези цитирани проби и изследвания от 11 плажа 7 са замърсени и то имаше там не знам колко пъти над нормата, това е абсолютен саботаж.

Oще по темата

Двете обединения, най-големи в туризма, обединяващи най-големите и силни асоциации, свързани с ресторантьорския, хотелиерския, туроператорския бизнес излязохме с позиция, че нашите юристи ще задвижат нещата, за да потърсим отговорност на тези хора", коментира Сотиров.

Преди седмица "Активни потребители" обявиха, че плажове по Южното Черноморие са замърсени до 41 пъти над нормата с ешерихия коли.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Саботаж ли?

преди 8 месеца

По новините ясно се виждаше кафявата водна ивица, широка поне 20м, непосредствено до плажа. Незнам кои плажове бяха снимали, но беше ясно че това е фекално замърсяване. На Св инеморец отдавна в разгара на сезона си мирише из цялото селище на немита тоалетна. Българското черноморие отдавна е съсипано и превърнато в бетонен коптор. Какво се възмущават такава е истината.

35

Анонимен

преди 8 месеца

Цялото море е мръсно. Но най ужасното е ,че вече няма гори ,поляни, блата, плажове и дюни... За всичко това са виновни същите тези собственици на хотели , ресторанти.....,паркинги....плажове. Никога повече няма да стъпя на българското черноморие. Пожелавам на бизнеса по Бг черноморието да фалира.

34

Активни

преди 8 месеца

Потребители да вземат и да им проверят на реснжравтьорите храните, алкохола и хигиената, за да има поне за какво да ги съдят, щото морето не е тяхно , нали? А другото си е тяхна работа и е под всякаква критика.

fallback