Снимка: БГНЕС
fallback

Агенция "Пътна инфраструктура" е осъдена да заплати близо 400 хиляди лева обезщетение на наследниците на загиналите Недялка и Георги Бойчеви в село Бисер.

Решението е на Софийски градски съд. Съдебното дело продължи 10 години, предаде Нова ТВ.

Семейството пропадна с джипа си във водите на река Улудере заради скъсан мост между селата Малки Воден и Бориславци. Телата им бяха издирвани дни наред.

От документ на АПИ – контролен лист за техническото състояние на моста, е имало обяснения, че той е бил подронен, имало оголена и корозирала носеща арматура. Доказва се, че бездействието на АПИ е причина за инцидента със семейството.

Въпреки констатациите, от АПИ не са предприели нужните действия за осигуряването на моста, построен през 1884-та година, като от пускането му в експлоатация, реално той не бил реновиран.

Напротив, през 2011-та в същия контролен лист било написано, че е в добро състояние. След трагедията в село Бисер това е единственото дело, заведено срещу АПИ, за неизвършен ремонт и лошо поддържан път.

Обезщетението е платено на сина на загиналото семейство Георги, който живее в чужбина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 9 месеца

Аха той си е хванал адвокати от чужбина затова е спечелил делото ако бяха местни щяха да пият по една студена вода

8

Анонимен

преди 9 месеца

Дреме му на някой от Апи,че са ги осъдили. Нали държавата им плащат сметките. Принципно "експерта" сложил подпис,че мостът е изправен трябва да бъде осъден за убийство. Как може да няма виновни конкретни хора. Така всеки на отговорна позиция си прави каквото иска. Те може даже да не ходят да проверяват тези мостове. Седят си в офисчето и слагат някакви подписи на нещо си там. Важното е да тече заплатата

7

Реалист

преди 9 месеца

До Антикомунист: Без да искам ти сложих минус. Сега трябва съдене и за клатещите се и неравни плочки по тротоарите и за дупките там

fallback