Снимка БГНЕС, архив

И днес не мина без масов протест в Цалапица.

В шествие десетки хора от селото, от Сламболийски и от близки населени места настояват за справедливи присъди след убийството на 24-годишния Димитър Малинов и за полицейски оставки

Много от протестиращите носеха плакати с лика на Димитър с надписи "Справедливост", за да ги издигнат за поредна вечер. В селото полицейското присъствие е засилено.

Хората са категорични, че пропуските на полицията са довели до бягството в Германия на обвинения за убийството Рангел Безюров и до неизясняването на участието в него на братята близнаци Валентин и Борислав Динкови, които са в ареста с обвинение за укривателство на трупа на убития Димитър. И тримата са еднакво виновни, казват протестиращите. Според тях братята трябва да бъдат обвинени като съучастници, съобщава БНР.

Още по темата

"Почернените родители отиват, подават жалби, и никой не им обръща внимание. Бездействие. Това бездействие какво значи – потулване на случая", коментира участник в протеста.

Жителите на Цалапица настояват началникът на полицейското управление в Стамболийски Ангел Керпиев да бъде уволнен и освободен от системата на МВР.

"Това временно отстраняване нас не ни устройва. Трябва да се промени нещо. И не само г-н Керпиев, но и следователи има".

"Районното в Стамболийски е под всякаква критика. Никаква защита над гражданите", казаха протестиращи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase