Снимка БГНЕС, архив

Районната прокуратура в Стара Загора се самосезира по публикации в медии с твърдения за упражнено насилие над жени в Стара Загора.

Наблюдаващият прокурор е разпоредил извършването на проверка от органите на ОД на МВР - Стара Загора за пориода от 2015 г. насам, съобщиха от държавното обвинение.

Указано е да се снемат обяснения по обстоятелствата, касаещи посочените в публикациите посегателства, да се конкретизира времево и с точна фактология къде и какво се е случвало. В тази връзка ще бъде изискана справка от ОД на МВР – Стара Загора относно това дали има такава подадена информация в масивите на МВР за периода от 2015 г. до настоящия момент.

Още по темата

Ще се изиска и справка от органите на полицията, от която да е видно извършвани ли са проверки на заведенията в Стара Загора, с работно време след 23:00 часа, и дали са констатирани нарушения. Ще се изяснява още дали са правени проверки на лицата, работещи като охранители в заведенията, и има ли нарушения на изискванията при тяхното назначаване на работа, както и дали са били сигнализирани Инспекция по труда, НАП или други държавни институции.

Разпоредено е проверката да се извърши в най-кратки срокове, допълват от прокуратурата, цитирани от БГНЕС.

Това става дни след като Дебора от Стара Загора бе рязана с макетен нож, а извършителят Георги Николаев бе освободен, тъй като съдът е преценил раните при упражненото насилие като "лека телесна повреда". Вчера и. ф. главен прокурор Борислав Сарафов поиска и получи оставката на прокурор Георги Видев като заместник-административен ръководител на Окръжна прокуратура-Стара Загора. Той възложи и проверка по други подобни престъпления на територията на града и областта.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase