Снимка БГНЕС

Едва на 29-и юли към полицията се е обърнал бившият приятел на пострадалото момиче от Стара Загора. От неговия разпит се изяснява, че девойката е споделяла с него, че по време на връзката си с обвиняемия спрямо нея са отправяни заплахи и е упражнявано насилие. Това послужи за повод да бъдат призовани пострадалата и нейната майка.

Така коментира забавеното разследване районният прокурор на Стара Загора Таня Димитрова, предава Нова тв.

„След отшумяване на травматичното състояние, с момичето са проведени по-подредени и информативни разпити, в които има потвърждение за отправени закани”, допълни още прокурорът.

Още по темата

Димитрова подчерта, че искат да бъде изяснена получената телесна повреда, която преди бе квалифицирана от съда като "лека". „Искаме петорната експертиза да изясни точния характер на телесните увреждания, брой и вид. Има ли една, или няколко средни телесни повреди, те съпроводени ли са с опасност за живота и причинени ли са по начин, особено мъчителен за пострадалата”, уточни тя.

Дали по случая е имало забавяне, след като наблюдаващият прокурор по делото е бил в годишен отпуск, Димитрова коментира: „Категорично не. В съда при разглеждане на мерките за неотклонение делото е престояло до 10 юли. След което на 14 и 21 юли първоначалният наблюдаващ прокурор е дал указания по разследването и са назначени редица експертизи. Не е бездействано по делото”.

Възможно било да се стигне до хипотезата за опит за убийство, каза тя пък пред БНТ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase