Снимка: БГНЕС

Прокуратурата ускорява разследването по случая с обезобразеното 18-годишно момиче в Стара Загора.

По разпореждане на административния ръководител на Районната прокуратура в града, от днес - 29 юли, е създаден екип от наблюдаващи прокурори, които да работят по досъдебното производство, водено спрямо 26-годишния обвиняем.

Посочва се, че на 28 юни той е бил привлечен като подсъдим за това, че два дни по-рано е причинил средна телесна повреда на 18-годишното момиче.

Прокуратурата твърди, че става въпрос за случай, който разкрива фактическа и правна сложност и висока степен на обществена опасност на деянието. По тази причина е създаден екип от наблюдаващи прокурори, които да предприемат действия по ускоряване на разследването.

Още по темата
Указано е да бъдат разпитани допълнителни свидетели и да бъде изготвена комплексна съдебномедицинска експертиза с участие на три вещи лица - лекари от различни области на медицината, които ще освидетелстват допълнително пострадалата и ще изготвят заключението си в най-кратък срок.

След изготвяне на допълнителната експертиза екипът от наблюдаващи прокурор ще прецени адекватната мярка за неотклонение спрямо извършителя предвид обществената опасност на деянието.

Припомняме, младата жена е в болница, след като бе обезобразена от своя приятел с макетно ножче и има разрези по ръцете, краката и гърдите, заради които са ѝ направени 400 шева. Съдът обаче квалифицира деянието като лека телесна повреда и нападателят бе пуснат на свобода под парична гаранция.

Впоследствие наблюдаващият прокурор назначи допълнителна съдебномедицинска експертиза за прецизиране на вида и характера на нараняванията.

По-рано днес правосъдният министър Атанас Славов призова за пълно и обективно разследване на случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase