Снимка: БГНЕС

Според адвоката на семейството на Цветков Менко Менков признаването от съда, че престъплението е извършено при евентуален умисъл (заради употребата на наркотици и шофирането с висока скорост), е пробив за съдебната практика у нас.

Вчера ВКС излезе с окончателната присъда за убийството на журналиста Милен Цветков – Кристиан Николов получава девет години затвор, а книжката му ще бъде отнета за срок от 10 години.

Още по темата
По думите му размерът на наказанието няма особено значение за близките на Милен Цветков, а по-скоро пробивът в съдебната система.

"В последните десетилетия прокуратурата се въздържаше да повдига обвинения за умишлени престъпления при ПТП-та. Това е едно добро начало, което дава основания на прокуратурата и в последствие на съдебните органи, които прилагат закона, да приемат, че значително тежкото произшествие със смърт при доказана употреба на различни видове наркотични вещества и значителното превишаване на скоростта на движение в централна градска част, то водачът е допуснал настъпването на престъпния резултат", обясни Менков пред bTV.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase