Снимка: БГНЕС
fallback

Изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов заяви при изслушването си от ВСС, че е жертва на казуса "Осемте джуджета", колкото и тези, които "загубиха бизнеса и здравето си".

По думите му този случай е ключов залог за по-нататъшната нормална работа на прокуратура.

Този казус беше крит три години и от мен, научавах само от медиите какво става, но се надявам той да бъде изяснен, посочи Сарафов.

Oще по темата
Проверката във ВКП  е започнала по публикации в медии на 24 юни 2020 година, възложено е на Марио Василев, който вече е пенсионер, посочи Сарафов и отбеляза, че този случай е бил използван от магистрати, за да може през институцията да разчистват сметки.

По думите му Иван Гешев на 15 юли 2021 г. е сложил резолюция "Запознат" на доклада.

"Това означава, че казусът се архивира. Сложил е кръст на всичко. Не е знаел какво да направи, имал е притеснения и е търсил начин да го архивира. Прикривал е деяния. Това несъмнено обективира неговата роля в този казус. Когато излязоха първите резултати от разследването на АКФ, той и близки негови сподвижници като Маджарова нарекоха това семейни драми. Видимо това не е така. Тук се касае за изключително грозна, груба и безпардонна злоупотреба с прокуратурата, по-точно специализираната прокуратура, която наистина е използвана за разчистване на сметки и превземане на бизнеси", заяви изпълняващият функциите главен прокурор.

"Докато Иван Гешев е главен прокурор, ти ще правиш каквото ти наредим. Защото той е назначен от Пепи Еврото". Такива думи чували магистратите преди години, стана ясно от изслушването.

Става дума за безпардонна употреба със спецпрокуратурата, използвана за разчистване на сметки и превземане на бизнеси. Аз съм жертва на оперативно майсторство на Гешев, той ме покани на това място, за да бъдат разпространени снимки срещу мен, каза още Сарафов.

Изслушването му продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Анонимен

преди 11 месеца

Ох горския, ама само ЖЕРТВИ в тази държава, горките милионери.

33

Анонимен

преди 11 месеца

Абе видяхме колко приятелски сърдечно се държи с Пепи еврото, май нещата стават логични с имотите за милиони на сина му и на сестра му и това че е взимал по 20 бона за вършене на работа. Има двама свидетели, че са виждали Сарафов често в осемте джуджета. Бойко си даде имунитета, значи си е купил изпирането, а народа спи.

32

+++

преди 11 месеца

Горките,да ги ожалиш.Бедни ,гладни и подведени.Абе вие за ***..лоум.ни ли ни имате.Явно сме щом ви търпим.

fallback