Снимка БГНЕС

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) Прокурорската колегия на ВСС реши да не образува дисциплинарно производство за налагане на наказание на Борислав Сарафов. Решението е взето със седем на два гласа.

Преди това тя обсъжда предложението от главния прокурор Иван Гешев за образуване на дисциплинарно производство за налагане на дисциплинарно наказание на Борислав Сарафов – директор на Национална следствена служба и заместник на главния прокурор.

Гешев предложи на ВСС да наложи дисциплинарно наказание на Сарафов в средата на май. Главният прокурор заяви тогава, че е казал на Сарафов да прецени дали "моралът му, ако има такъв, би го насочил към това да си подаде оставката, предвид предателството към българската прокуратура и към българите".

Още по темата

Конфликтът между тях ескалира след инцидента със заложен взрив по пътя на автомобила на Гешев, след което двамата започнаха да изнасят коренно противоречива информация. Оттогава те са  обтегнати отношения и взаимно се призовават за оставкии, като с отправят и взаимни обвинения. Сарафов обвни Гешев, че ЕБарселонагейт е под негов контрол.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase