Снимка БГНЕС

Всичко, което излиза в медиите по мой адрес не е вярно, заяви депутатът от ГЕРБ Даниел Александров днес на извънреден брифинг, след като по-рано прокуратурата предложи на главния прокурер да поиска имунитета му заради блудство с малолетна.

В Дупница, където е роден депутатът, се говори, че съпругата му е подала заявление за развод.

В сряда Софийска градска прокуратура (СГП) предложи на главния прокурор да внесе мотивирано искане до Народното събрание за даване на разрешение за привличане към наказателна отговорност на Д. А. (Даниел Александров), депутат в 49-ото Народно събрание, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Предложението е изготвено от наблюдаващия прокурор в СГП във връзка с образувано на 31.05.2023 г. досъдебно производство и в него се сочи, че събраните доказателства са достатъчни за привличане в качеството на обвиняем на Д. А. за престъпление по чл. 150, ал. 1 от НК.

Наблюдаващият прокурор в СГП е счел, че в хода на разследването са събрани доказателства за това, че на 7 май 2023 г. в с. Бистрица, Д. А. чрез употреба на сила извършил действия с цел да възбуди полово желание без съвъкупление по отношение на лице, навършило 14-годишна възраст.

Стана ясно, че жалбата за блудство е била оттеглена три дни, след като е подадена от родителите на момичето.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase