Мистерията около появата и внезапната смърт на Ангел Христов се заплита. Кметицата на село Ресилово заяви, че не е издавала смъртен акт.

"Не съм издавала смъртен акт и не знам нищо за случилото се. Тук съм, защото съм кмет, никога не съм го виждала това лице", коментира Мариана Доцина, предаде Bulgaria ON AIR.

Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев уточни, че смъртен акт е издаден на 3 юни сутринта от длъжностно лице в община Дупница, но никой не се е свързал с полицията.

"Смъртният акт е издаден в Дупница, без да се уведоми полицията. Данните са противоречиви", поясни Демерджиев.

Работи се по версията Ангел Христов да не е починал тук, а само тялото му да е вкарано в България. Разследват се се всички възможни причини, ясно е, че Христов не е влязъл със собствения си документ за самоличност.

В храм "Свети Георги Победоносец" в центъра на Дупница по обед трябваше да се състои опелото на Ангел Христов, но церемонията беше отменена.

Пространството около храма обаче сутринта беше почистено, а тревата окосена. А някои от местните дори останаха изненадани, че няма да има опело. И си спомнят за Ангел Христов.

"Познавам го, чудесен човек, беше прекрасен гражданин на Дупница, помагаше", сподели гражданин на Дупница.

И добави, че не знае, че го издирват от Интерпол

И ако в Дупница хората разказват с какво един от братята Галеви им е помагал, то в съседното село Ресилово, където се намира имението им, хората отказват да коментират каквото и да било.

Аутопсията на Ангел Христов ще бъде извършена в понеделник, а по непотвърдена информация по тялото няма сили от насилие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase