Снимка БГНЕС
fallback

С новия закон всеки следващ главен прокурор ще знае, че не е недосегаем. Това заяви в ефира на NOVA Нели Куцкова, бивш председател на Съюза на съдиите в България по повод механизма за разследване на главния прокурор, който правосъдният министър Крум Зарков подпечата за обнародване вчера.

"Надявам се хората, които избират членове на Висшия съдебен съвет, да са си дали сметка колко е важно в този орган, който е за управление на цялата съдебна система, да влязат хора почтени, устойчиви и неподатливи на влияние", каза още съдията.

Oще по темата
"Разчитам, че от парламента най-после ще се изберат квота във ВСС - качествени хора, а не наши, ваши, близки, съученици", допълни тя.

Куцкова сподели, че е била изненадана „колко могъщ човек е този т. нар. Петьо Еврото”. Тя допълни, че никога не е допускала какво голямо влияние има бившият следовател.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 10 месеца

Мумиясалата стара *** нищо не каза, внимаваше да не засегне никого, професионален лъжецц, който не иска някой да го съди, ако каже истината. Защо са я поканили да дава акъл, щом е съдия по граждански дела, не е по наказателно право?

19

Анонимен

преди 10 месеца

Странно защо всеки съдия се изказва с удоволствие за прокуратурата, но за собствената си *** - съда - мълчи.Там всичко цъфти и вързва. Престъпност има, но осъдени престъпници няма.Ако има, то е условно.Защо убийците на свекървата на Куцкова получиха реална максимална присъда, а не условна? Да го обясни на хилядите почернени и неполучили справедливост родители и близки.

18

Финансист

преди 10 месеца

От Петьо по-могъщи са само еврата. Тези прокурори, адвокати и съдии да си търсят левчетата, за да си обменят в БНБ-си. А пък не пускат бедни хора като тях.

fallback