Снимка БГНЕС

Бившата съпруга на Петьо Петров протестираше в защита на Гешев, не е непознато лице. Тя беше срещу Христо Иванов. Госпожата има доста познания в ъндърграунда на прокуратурата. Това каза по Нова нюз Тихомир Безлов oт Център за изследване на демокрацията.

"Сарафов няма да стане главен прокурор, това е нереалистично", коментира той.

"ПП твърдо седят зад Асен Василев, той е точката на компромис. С изключение на периода на Никола Филчев, винаги е имало политизиране на прокуратурата. Фигурата на главния прокурор отново беше номер 1 фактор за случващото се с преговорите за кабинет. Зестрата на Мария Габриел беше искането за отстраняване на Гешев", смята Безлов

По думите му "Осемте джуджета" е вътрешна група на прокуратурата.

Още по темата

"Никога политиците не са надделявали над прокуратурата. Спомняме си за казуса между Филчев и Костов. Сега, когато смятахме, че полиците вземат превес, излезе записът на Радостин Василев, който консолидира ГЕРБ и ПП. Този хаос не може да се управлява. Ако депутат иска да засегне интереси на прокуратурата, е в реален риск", коментира Безлов.

Припомняме, че бившият шеф на столичното следствие Петьо Петров беше обявен за издирване във вторник. Той бе търсен при акция на ведомството и прокуратурата в известен столичен ресторант и в дома си, но не бе открит. Повдегнато му е обвинение за принуда и следене. Вчера съпругата му говори пред Антикорупционния фонд за похватите на Петров и компроматите срещу магистрати.
 

Коментари Напиши коментар

22

Цезар

преди 3 месеца

Някой се правят на компетентни, но всъщност са невежи. Значи по добре олигарсите Васил Божков черепа и Цветан Василев да дадат показания като свидетели, вместо те да бъдат осъдени и да лежат в затвора. Вие не разбрахте ли, че олигархията е раковото образувание на българите, вие не разбрахте ли, че олигархията е дълбоко свързана с руските служби и техния бизнес. Олигархията сега е около президента и те заедно не искат редовно правителство,а да лапат без да работят. Вижте само колко милиарда лева

21

Европееца

преди 3 месеца

Златния шанс на България е да има редовно правителство и работещ парламент съставено от първите две партии. В противен случай ще се продължи с добре организирания хаос. Задкулисието и тъмните сили начело с президента и ментето чебурашките от Възраждане ще продължават задкулисната си роля за разделение на обществото, сееики омраза и тласкайки ни към агресивна и корумпирана Русия.

20

Анонимен

преди 3 месеца

ПП твърдо седят зад Асен Василев, той е G - точката на компромис