Снимка БГНЕС
fallback

"Това, което не беше предвидено, е че главният прокурор излезе от сценария. Прокурорите излизат от контрола на своите ментори и стават неудобни". Това заяви конституционният съдия проф. Янаки Стоилов пред БНТ.

"Правилно се говори за политическо влияние върху съдебната власт. Въпросът е, че политиците се ползват от нейните услуги", коментира той.

"Тези флашки и информационни пиратки също накърняват престижа на съдебната фласт. Конституцията съдържа в себе си изискването да не се разгласява информация по този начин."

Oще по темата
Според него част от въпросите именно за намеса на съдебната власт не се разглеждат от парламента, защото е неудобно.

"Там трябва да се развие процесът. Важно е и дали ще се стигне до установяване на поръчителите и извършителите на взрива срещу Гешев."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Ц

преди 11 месеца

Във ВСС НЕ ТРЯБВА СА ИМА ПОЛИХИЧЕСКИ КВОТИ ОТ НС И ПАРТИИТЕ СЪОТВЕТНО!!! ЗАЩО ПОЗВОЛИХТЕ ДО СЕГА ПОЛИТИКАТА ДА СЕ МЕСИ В СЪДЕБНАТА ВЛАСТ ЧРЕЗ КВОТИТЕ В ВСС!!! ОЧЕВИДНО НЕ СТЕ ИСКАЛИ НЕДАВИСИМ ВСС!!!

12

89

преди 11 месеца

Хебаво. А съдиите - кога??????

11

Анонимен

преди 11 месеца

като махнете политическите квоти за съдии и прокурори от НС, като има разслеване на съдии и прокурори тогава ще има справедливост сега Ицкото от ДБ да го правят прокурор

fallback