Снимка: БГНЕС

Тричленен състав на Апелативния съд в София потвърди мярката за неотклонение "задържане под стража" на Георги Семерджиев, който уби две момичета на бул. "Черни връх в столицата на 5 юли 2022 г.

Въззивната инстанция приема изводите на Софийски градски съд, че има реална опасност Семерджиев да извърши ново престъпление или да се укрие, ако мярката му за неотклонение бъде изменена в по-лека. Решението на Апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Още по темата
Припомняме, че на Семерджиев бяха повдигнати общо пет обвинения, като най-тежкото от тях е причиняването на тежката катастрофа с две жертви на бул. "Черни връх" на 5 юли 2022 г.

На първа инстанция той беше осъден 20 години затвор при първоначален строг режим, както и да заплати 700 000 лева обезщетение на близките на едно от загиналите момичета, които са и граждански ищци, и частни обвинители.

Сред най-противоречивите неща по време на съдебния процес бяха две експертизи, чиято цел беше да стане ясно дали Семерджиев е употребил наркотици, преди да се качи зад волана в деня на катастрофата. Едната експертиза даде положителен резултат, а другата - отрицателен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase