Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Оставиха за постоянно в ареста Адриан Антонов, който причини тежката катастрофа с две жертви на столичния булевард „Сливница”.

18-годишният шофьор прегази на пешеходна пътека 22-годишният Явор Стоянов и 24-годишната му приятелка Анна-Мария Малчева.

„Единственото, което искам да кажа, е че съжалявам. Изказвам искрени съболезнования”, заяви днес в съдебната зала Антонов, цитиран от Нова тв.

Съдът счита, че е налице реална опасност от извършване на ново престъпление.

Обвиняемият, управлявал автомобила с превишена скорост, е проявил самонадеяност, граничеща с престъпност, са сред мотивите на обвинението.

Още миналата седмица искането на защитата на Антонов за мярка „домашен арест” не беше уважено от съда със същите мотиви.Първоначалните данни показват, че 18-годишният шофьор е управлявал автомобила със скорост, двукратно надвишаваща ограничението от 50 км/ч - около 101 км/ч.

След катастрофата на кръстовището последваха всекидневни протести на мястото, където Явор и Ани загубиха живота си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

55

сравнение

преди 11 месеца

В САЩ ко някой кара с малко над ограничението не го закачат.Но който кара с много превишена скорост-мерките са драстични! Но тук няма да стане! Сетете се как Ставийски е бил спрян от полицаите и са му казали-хайде шампионе полека... И после знаем какво е станало.

54

Анонимен

преди 11 месеца

И на 20 км. да намалят разрешената скорост, пак ще има джигити да карат със 100 и повече километра. Трябват крути мерки за тези хулигани . Сега ако те снимат градско с 62 и 120 , на третата глоба ти вземат книжката. Да , но при единия мотовацията е да си върши работата, а другия просто се газарее. Само за година , при новите изисквания и тайно скрити снимачки, активния шофьор в София ще трябва да се раздели с книжката си. При 50 км. , това означава България да е нон-стоп задръстена.

53

Анонимен

преди 11 месеца

Тоя от боята ми прилича

fallback