Снимка: БГНЕС

Познавам Иван Гешев и се страхувам за живота си и настоявам за охрана от Главна дирекция „Охрана“ към МП, за да не се окажа убит така, както беше убит прокурор Колев при един друг главен прокурор. Това заяви директорът на НСлС Борислав Сарафов, след днешното изявление на главния прокурор Иван Гешев.

Още по темата

Сарафов помоли правосъдния министър Крум Зарков още днес да му бъде осигурена охрана, за да бъде защитена физическата му сигурност.

„Познавам Гешев и заради това се страхувам за живота си. До днес, за разлика, от него водех нормален живот, ходех до магазина и в парка с жена и и децата ми, но от днес това вече няма е възможно, моля за охрана“, каза той.

„Г-н Гешев, Вие днес надминахме Вашия идол Никола Филчев“, обърна се задочно към главния прокурор Сарафов.

Той отсече, че няма да прави театър и да къса ритуално и  демонстративно оставка.

„Тази роля отива на г-н Гешев. Ще се опитам да се придържам към морала и професионалната етика – доколкото това изобщо е възможно в тази ситуация. Искрено съжалявам, че вместо да изпълняваме служебните си задължения, ние занимаваме обществото като вадим кирливите си мръсни гащи и ги развяваме пред медиите. Никога не съм искал да се стигне до това. Стигнахме точката на нетърпимост, че е необходим дълбок катарзис и да се отреже гнилото в прокуратурата“, каза зам.-главният прокурор.

“Г-н Гешев ползва като лична резиденция една емблематична къща в курорта Боровец. Това е така наречената „Вила на регентите”, в която са снимани сцени от филма „Тютюн”. Тя към момента е почивна база на служители от прокуратурата на Република България. Но нито един от магистратите няма достъп до нея, тъй като г-н Гешев я е приватизирал за собствено ползване. Г-н Гешев очевидно смята, че притежава институцията прокуратура като своя лична собственост, но го уверявам, че нито той, нито който и да било друг – не притежава Нотариален акт за собственост на институцията Прокуратура на Република България”, посочи Сарафов.

Според Сарафов Гешев днес е направил заявка за влизане в политиката.

„Нека го направи като напусне прокуратурата, а не да се занимава с политика, докато оглавява Прокуратурата. Никой от колегите ми не одобрява това, всеки се срамува от него. Начело на Прокуратурата има неуравновесен човек“, скочи Сарафов и настоя ВСС да отстрани незабавно Гешев, защото той е непригоден за тази институция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase