Снимка БГНЕС

Районна прокуратура - Пловдив наблюдава досъдебно производство за смъртта на 13- годишно момче от Пловдив, открито мъртво в дома си вчера.

Производството е по чл. 127, ал. 1 от Наказателния кодекс за склоняване към самоубийство.

Сигналът за трагедията е подаден тел. 112 в 15.30 часа във вторник.Екипите на полицията и Спешна помощ, пристигнали на място, не са установили данни за насилие. Назначена е съдебно-медицинска експертиза, която ще установи причините за смъртта на детето.

"Тепърва се изясняват причините, извършват се множество действия по разследването, назначена е съдебно-медицинска експертиза, която да установи кое е подтикнало детето да посегне на живота си", посочи районният прокурор Петър Петров, цитиран от в. "24 часа".

Зам.-районният прокурор Атанас Илиев допълни, че няма да бъде изнасяна повече информация. "Трагедията наистина е огромна", коментира той.

От училището, където е учел шестокласникът, съобщиха, че отменят всякакви чествания и тържества до края на годината.

"С прискърбие съобщаваме, че вчера в следобедните часове, в дома си, почина наш ученик. До края на учебната година отменяме участието си във всякакви чествания и тържества. Светла памет!", написаха от ОУ "Душо Хаджидеков" на сайта си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase