Снимка БГНЕС

Украински камиони със слънчоглед са подложени на обстрел от пиратки, докато чакат със седмици да разтоварят стоката си.

В момента върви проверка по постъпил в Районната прокуратура на Добрич сигнал за нарушение на правата на украинските шофьори, които от 31 март изчакват да разтоварят слънчоглед в маслопреработвателно предприятие в града, съобщи говорителят на Районната прокуратура Даниел Илиев.

"От 31 март украинските шофьори са в Добрич, паркирали са на булеварда, и чакат стоката им да бъде разтоварена. Взети са проби за анализи от слънчогледа, но до настоящия момент няма резултат и реално те не могат да напуснат страната ни” обяснява Илиев.

Още по темата
"В сигнала има и твърдения за евентуално осъществени от страна на граждани хулигански прояви – стрелби по паркираните камиони с пневматично оръжие, хвърляне на пиратки и бомбички. Това е основание да бъде възложена предварителна проверка по случая, каквото сме и направили, за установяване на хулиганство или друг тип правонарушения", каза още прокурор Илиев.

От 5 април под възбрана от БАБХ са 88 камиона, натоварени със слънчоглед за маслопреработвателното предприятие в Добрич, казва директорът му. Освободени от товара са едва 35 камиона.

Пробите се бавят изключително много и шофьорите са изнервени, тъй като предстоят три почивни дни. От завода се опитват да помагат на престоя им, като осигуряват на шофьорите баня, тоалетна, топла храна.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase