Снимка БГНЕС

Главният прокурор Иван Гешев препоръча на двама министри да четат повече законите.

"Освен служебният министър Зарков, се оказва, че и служебният министър на външните работи Милков трябва да чете повече. Препоръчвам да започнат с Конституцията и законите на Република България. И становищата на ЕК и ЕП относно приемането ни в Шенген." Това написа в Туитър Гешев.

Коментарът на обвинител номер 1 идва след изказване на външния ни министър Николай Милков.

В него той казва, че приемането на два закона - за създаване на механизъм за разследване на главния прокурор и за реформа в антикорупционната комисия (КПКОНПИ), ще помогнат на България да получи "да" за членство в Шенген от Нидерландия.

Постът в "Туитър" на Гешев е придружен и от линк към интервюто за БГНЕС на говорителя на главния прокурор Сийка Милева. Ето какво казва тя:

"Ако служебният външен министър Николай Милков е поел някакви лични, неофициални ангажименти по отношение на приемането на т. нар. „законопроект за разследване на главния прокурор“, нека бъде достатъчно смел да излезе и да го каже пред цялото общество.

Изненадана съм, че за пореден път представител на изпълнителната власт публично заявява пред обществото поредна неистина, обслужваща единствено политически интереси.

Недопустимо е дипломат да твърди, че конкретни законови поправки, които касаят само и единствено вътрешнополитически въпроси, биха могли да са залог за членството на България в Шенген, освен ако не цели политически манипулации", казва в интервюто Милева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase