Снимка: БГНЕС

До 16 часа днес МВР хвана 35 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – 20 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 15 - с над 1,2 на 1000, трима са отказали да бъдат тествани. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 15 души, а четирима са отказали да бъдат тествани.

Общо 8592 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Още по темата
Извършен е контрол на 11 132 водачи и пътници. Съставени са 2182 фиша и 566 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества или техни аналози, както и управление на автомобил от неправоспособни шофьори.

Данните са междинни и в тях са включени резултати, обобщени до 16 часа, уточняват от МВР.

За изминалото денонощие в страната един човек е загинал, а 16 са ранени при 11 тежки пътнотранспортни произшествия. В София са регистрирани три тежки и 21 леки катастрофи. Един човек е загинал, а трима са ранени. От началото на април на територията на страната са станали 295 тежки пътни инцидента, при които животът си са загубили 19 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase