Снимка: Pixabay
fallback

Софийският градски съд остави за постоянно в ареста Владимир Дилков, обвинен за това, че е нападнал и ранил с нож медицинска сестра в столичния 22-ри Диагностично-консултативен център (ДКЦ).

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване.

Инцидентът стана на 6 март около 14:20 ч. Пострадалата е на 62 години, били са й нанесени удари с нож в областта на дясната гърда, коремната област, десния крак, главата и лявата ръка. Жената е настанена в болница и е в стабилно състояние.

Oще по темата
По време на заседанието стана известно, че Дилков е задържан от граждани до идването на полицията. Също така по делото има изготвена видео-техническа експертиза на записи от камерите за видеонаблюдение в поликлиниката. Тя установява действията на лицето, нападнало пострадалата и заключението е, че може да се направи обосновано предположение, че това е именно Дилков.

Прокурорът по делото коментира, че има индикации престъплението да е извършено по повод работата на жената като медицински специалист.

Служебният защитник на Дилков посочи, че пострадалата е дала описание на мъж, което не съвпада с това на Дилков. По думите на медицинската сестра нападателят е бил с червени яке и панталони, шапка с козирка, маска и ръкавици, а Дилков е бил облечен със сламена шапка и черна дреха. Жената казала още, че нападателят бил непознат за нея.

Адвокатът добави, че в разговор с клиента си, той й обяснил, че медицинската сестра живеела в неговия дом, тъй като условията в квартирата й били тежки. По думите му той я познава от повече от четири години.

Дилков и адвокатът му поискаха по-лека мярка от съда, но искането не беше уважено, съобщава БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 1 година

До Фен на Вики Джъстис-Добре ли сте?

4

haha

преди 1 година

Последните почти два месеца семейството ми има взимане даване с всевъзможни медицински "специалисти" и заведения и искам да Ви кажа с наистина огромно съжаление, че тези хора не са за бой ами за директно трепане. Преполагам, че много хора ще се противници на мнението ми и им пожелавам искрено да не опират до "услугите" им. Тези хора са едно наистина много долно, самозабравило се, меркатилно до погнуса племе. Мислят се за недосегаеми скрити зад престилките си, нагли дерибей.

3

адвокат Тенев

преди 1 година

Трябва да е някакъв психо....Но 15год.окован в трудов лагер (не в затвор) ще е по справедливо.

fallback