Снимка: БГНЕС
fallback

Екипите на пътна полиция установиха 12 пияни и 13 дрогирани водачи за ден, в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата, съобщава МВР.

Проверени са 10 135 моторни превозни средства. Извършен е контрол на 12 790 водачи и пътници. За установените административни нарушения са съставени 2925 фиша и 603 акта.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

Oще по темата
През изминалото денонощие са установени общо 12 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол -трима от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, девет души - с над 1,2 на 1000, а трима, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 13 души, а шестима са отказали да бъдат тествани.

По метода "линеен контрол" са проверени 2944 МПС и 3313 водачи и пътници. За установени нарушения са съставени 902 фиша и 124 АУАН. Установен e един водач, който е шофирал след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, а двама - над 1.2 %. Двама са седнали зад волана под въздействието на наркотични вещества или техни аналози.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 1 година

Като чета такива новини, имам усещането че всички са наркомани...

10

Пешеходец

преди 1 година

Тези новини ме карат да настръхвам - излизам на улицата и започвам да се оглеждам ,откъде ще ме налази някой надрусан шофьор ! Оглеждам се и всички ми се струват надрусани! А иначе - няма наркомани в България ! всички надрусани са с партиен билет и искат да управляват държавата! Кой на пици с кристали , кой на хапчета , кой по парапети , кой с меки китки...... то няма отърване от дрогирани "политици" !

9

Друг помияр

преди 1 година

А конфискувани ли са автомобилите им ? И ако не, защо ? Чакаме да убият някой невинен и съзнателен българин ли ?????

fallback