Снимка: Bulgaria ON AIR

Жителите на пазарджишкото село Братаница отново спряха движението по пътя Пазарджик - Велинград с искане за справедлива присъда. Това е пореден протест на жителите на селото след смъртта на 8-годишната Моника, която беше блъсната и убита на пешеходна пътека.

Семейството и близките настояват за ефективна присъда за бившия служител на МВР Владимир Панайотов. За пореден път те поискаха и по-строги наказания за нарушителите и убийците на пътя.

Според протестиращите има спешна нужда от промяна в закона. Заради малката Моника, а и заради многото жертви на войната по пътищата хората искат строги наказания. Затова се заканват протестите им да продължат, докато бъдат чути.

"Готови сме да излизаме докато не видим, че нещата в нашата държава тръгват на добро. За нас трябва да има някакви закони, ние сме част от цялата тази държава", каза бащата на Моника - Марин Стоименов пред Bulgaria ON AIR.

"Така постановеното решение на Апелативния съд - Пловдив е силно притеснително. Според нас наложеното наказание е крайно занижено и явно несправедливо. Подготвили сме касационна жалба, която вече е входирана и продължаваме борбата, борим се за справедливост", коментира адвокатът на семейството Борис Акалиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase