Снимка: БГНЕС
fallback

Подсъдимият за фалита на КТБ  банкер Цветан Василев вече не се издирва от Интерпол. Информацията беше потвърдена за БТА от адвоката му Константин Симеонов.

Oще по темата

Международната организация на криминалната полиция е взела решение да изтрие всички данни в системата ѝ, свързани с Василев, тъй като случаят вече не отговаря на изискванията на Интерпол.

Считано от 5 август Василев вече не се издирва с червена бюлетина. Решението е взето, след като той е поискал организацията да преразгледа случая му. Справка в сайта на Интерпол показва, че снимката на Василев от списъка с издирваните лица е свалена.

Сега той може с лична карта да пътува в държави, които не са членки на ЕС, защото все още е издирван от Европол.

Цветан Василев е в Сърбия от 6 години, преди прокуратурата да образува дело срещу него за фалита на КТБ. Закритият преди месец Специализиран съд не довърши наказателното дело срещу Василев, обвинен в ръководството на организирана престъпна група от 18 души за фалита на банката.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

81

Петър

преди 1 година

Когато имаш 2 милиарда, дето народа ще ги плаща, е доста вероятно накрая да се измъкнеш.

80

Иван

преди 1 година

Цветан Василев завинаги ще остане фараон и бандит, който фалира КТБ с глупави заеми за купуването на футболен клуб Ботев, на смешната телевизия ТВ 7, която вече дори не съществува и куп други подобни неразумни покупки с парите на вложителите!

79

Дедо Гочо

преди 1 година

Интерпол вече не издирва банкера Цветан Василев, може да пътува и сега какво г-н Каскетов , г-н Толупов къде отидоха всичките ви приказки и напъни

fallback